EU információk Jogi információk Könyvelési információk Működéssel kapcsolatos információk
Közérdekű \\ EU információk

Mit vár a FNE az európai tagállammá válástól?

Mindenkinek van véleménye a csatlakozásról, most azt szeretnénk röviden leírni, hogy mi kell ahhoz, hogy legyen hosszú távú tervünk a szépségiparon belül.
A változásoktól azt reméljük, hogy jobb lesz nekünk, a szakma másik fele retteg, attól hogy nem tudja majd teljesíteni a támasztott feltételeket. Nem kell pánikhangulatban megélni a változásokat, hiszen csak a most hatályban lévő rendeleteket, jogszabályokat és irányelveket kell betartani és betartatni minden dolgozónkkal. Aminek lejárt az ideje azok az egyszemélyes garázsüzletek, amelyek nem fejleszthetőek tovább. Hiányzik a vizes blokk nagy része és esélye nincs a tovább bővítésre. Valljuk be őszintén, hogy ezekbe a garázsüzletekbe a vendégek sem úgy járnak már mint ezelőtt. Mindent átvesz a komplett szolgáltatást nyújtó szalonok, hiszen majdnem ugyanannyi pénzért teljes szépészeti szolgáltatást kap a Vendég. Nagyon fontos a jó és korrekt munka, de már a helynek is európainak kell lennie. A működő fodrászatok nagy részére a korszerűsítés ráfér. Ehhez már vannak állami támogatások, amelyek segítenek a hosszú távú terveink elérésében.

Reméljük, hogy az unió egységesíti majd a szakmát is. A közös érdekképviseletek munkája ahhoz nyújt segítséget, hogy mindenki hozzájuthasson az információkhoz időben. Az oktatás jobban követi majd a trendi divatokat. Olyan szakembereket képzünk majd, akik nem lesznek pályaelhagyók, folyamatosan képzik magukat és megfelelnek az egyre magasabb szintű elvárásoknak is. A tanulás terén nagyobb érdeklődésre számítunk, mert fontos a megszerzett tudásunk folyamatos bővítése. Gondolunk itt a szakmához szorosan kapcsolódó alapkérdésekre, mint az idegen nyelv ismerete a munkánkban (angol nyelv).
A legfontosabb, ha még nem tettük meg, át kell gondolnunk mi a célunk, hogyan és hol képzeljük el magunkat tíz év múlva, és most kell lépni annak érdekében, hogy álmunk megvalósuljon.

KÜLFÖLDRE INDUL DOLGOZNI?

A Magyar Televízió és a BBC egy külföldi munkavállalásról szóló, közös produkcióban készülő dokumentumfilm elkészítéséhez keres riportalanyokat. Várjuk azok jelentkezését, akik azt tervezik, hogy az elkövetkezendő hónapokban az Európai Unió valamely tagországában vállalnak munkát, és már el is kezdték szervezni az útjukat.
Érdeklődni hétköznap 10 és 16 óra között a 06 20 443 22 34 – es telefonszámon vagy az eumunka@freemail.hu címen lehet.

A felhívás szövegét az alábbi weboldalakon is megtekintheti: